BibliothecarisBibliothecarisLibrarian
Profiel
Leo Willemse

Leo Willemse

57 jaar uit Amsterdam

Toon profiel

Bibliothecaris, Openbare Bibliotheek Amsterdam


We zijn weer thuis

September 21, 2009 16:46

al tik ik dit stukje op mijn bibliotheek, 8 hoog met dat fantastische uitzicht. De Amerikanen, pardon: de New Yorkers, want ja, NYC is net als Amsterdam toch van een andere orde- zijn ook "back home".We moeten weer wennen aan onze familie, collega's, werk.We gaan het laten bezinken, nagenieten, uitrusten en verwerken.In ieder geval ga ik twee stukken schrijven voor onze vakbladen, BibliotheekBlad en InformatieProfessional, en ben ik door de Rotary Club Purmerend gevraagd voor een lezing.Dus, mocht u denken, dat was een fijn plezierreisje, dan heeft u het helemaal goed en helemaal mis. De laaste dagen wel in een  feestelijke stemming doorgebracht, onder andere door de BKB Party vanwege hun tienjarig bestaan, en ook door de vrolijke afsluiting in de Bibliotheek. Maar toch, die afsluiting met weer een gesprek aangezwengeld door Frans Timmermans, liet ons weer zien waar onze verschillen en overeenkomsten liggen.Werken in de bibliotheek, op de werkvloer verschilt niet veel van elkaar.Maar soms wel in beleidsmatige aanpak. Mijn bibliotheek draait op subsidies, die door de verschillende politieke overheden worden toegekend; Queens op subsidies en fiondsen en en eenmalige toekenningen van geld. En daarover en over de echte afsluiting in een afsluitend blog!

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.