MuzikantMuzikantMusician
Profiel
Renske Taminiau

Renske Taminiau

28 jaar uit Amsterdam

Toon profiel

Jazz zangeres uit Amsterdam


We Rocked Paradiso!

September 19, 2009 13:04

De week in Nederland was echt een kunstje hooghouden: alle verantwoordelijkheden van de dag klopten weer gezellig aan, zeker na een week weggeweest te zijn kwam de realisteit weer mooi om het hoekje kijken. En natuurlijk weer alleen maar filpjes in het vliegtuig gekeken, dus slaaptekort was al niet meer in te halen.

Wat is Amserdam mooi vanaf het water, in de boottocht die voor ons georganiseerd was.
Ik was zo trots om Leah alles te laten zien, in dit momentum van samenspel tussen mooi weer en schoonheid.

Vroeg naar bed na een heerlijk Duveltje in cafe Welling, met een fikse schuimkraag door de eerste tapervaringen van Jimmy.

Dinsdag: Nu al dinsdag!! Repeteren met de band, en er moet zo veel gebeuren.
Ik was ook zo trots op mijn  muzikanten, ze hadden alles zo goed voorbereid, dat Leah zich duidelijk opgelucht voelde over het concert van morgen.

Een hele dag zwoegen!!
Daarna thuis met Leah een lied proberen te schrijven, maar vooral veel gelachen en you tube filmpjes vol inspiratie aan elkaar laten zien. Wel heel erg leuk om te praten over de verschillen:
Ik vond Brooklyn net Disney, van die betonnen huizen met nep facades van namaak steen en hout.
Zij vond Amsterdam net zo: wonen daar mensen in? Het lijkt wel een film-set.
Leah is trouwens een kei in fietsen, ze lijkt als een kind zo blij. We raken ook niet uitgepraat, volgens mij hebben we elkaar echt gevonden. 

Het is heel relaxed, en gezellig, en we klikken alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

Woensdag
Paradiso!!!

Paradiso
Spannend, komen er wel mensen??

De hele dag geoefend, en twee uur gepraat met een hele leuke interviewer van de VIVA,
Leah en ik vonden het weer leuk om alles uit de doeken te doen. We leren zoooo veel van elkaar, en vooral ook van lol hebben, ook met spelen.We hebben het over muziek en optreden, en niet altijd naar perfectionisme op het podium streven, omdat je dan zoveel lol en vrijheid verliest.

Het optreden was te gek!! Leah is da BOMB! En mijn band is ook echt fantastisch!! Die gasten kunnen alles, en het leek wel of ze het echt te gek vonden om alle rock geluiden uit de kast te halen:
iedereen had ineens een fort aan instrumenten om zich heen gebouwd, en het leek wel een speeltuin van geluid!

Daarna nog naar L&B Whiskey cafe om te vieren dat het gelukt was, en de vader van Huub heeft ons kersverse huwelijksaanzoek meegevierd!

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.

Profiel
Leah Siegel

Leah Siegel

30 years old from New York

Show profile

Singer-songwriter uit Brooklyn, New York


THE NY SHOW & The Royals

September 14, 2009 20:08

On Friday morning, Renske and I rehearsed with my band to prepare for the show the same night. It went very smoothly and the show was terrific. The house was packed and made for a great room. Renske sounded amazing with my band and she seemed very comfortable with them. She deserves a ton of credit for working so well with such different instrumentation, as it can feel awkward enough to be playing with musicians other than the ones you're used to. I'm looking forward to meeting her bandmates and getting on to Paradiso. There were quite a few job swappers at the show and it was great to see everyone there.

We hung out at The Living Room for a few hours afterwards and listened to some of the rough mixes for my new record. It was the first time the guys and I had listened to them since tracking in june. It was a job well done, a fantastic time and a late night. Regrettably so...

I think I got four hours sleep and renske three. We took a car at 9am with our Nord Electric Piano, a toy piano and a guitar down to the hotel where we were to meet the Royal couple. As we were setting up in the library, I realized I had forgotten a cord for the Nord to the amp and less importantly, a guitar strap. We hopped in a cab and sped up to J&R and grabbed what we needed and were back in the library with a few minutes to spare.

Frans Timmermans was a great moderator for the event and Princess Maxima sat at our table with the firefighters and the bar owners and Corinne, one of the organizers. I almost screwed our chance at performing our song when I went downstairs to find a bathroom and upon learning it was upstairs in the library where the event was, was stopped by the royal security who insisted I use a more private bathroom in a room they had rented on the 3rd floor. Apparently the flusher in the library toilet was "too loud". Security wouldn't let me go back upstairs! By the time I finished my adventure and returned to the library, the organizers had decided to move on from the musical segment. Thankfully, we were able to perform at the end of the meet. and it went well. I love singing that song with Renske.

The Job Swap is an initiative of the Henry Hudson 400 Foundation and BKB, in cooperation with the NY400. The Wildcard contest is organized together with newspapers Het Parool (Amsterdam) and AM New York (New York).