BoerBoerFarmer
Profiel
Ivo de Bode

Ivo de Bode

32 jaar uit Den Burg, Texel

Toon profiel

Boer en kaasmaker op boerderij de Waddel


Foto post

Andrew en Ivo aan het werk op De Waddel (Texel).

Fotografie Paul...

Terug in Amsterdam

Het afronden is begonnen. De jobswap zit er bijna op. Andrew en ik zijn vanmiddag naar Amsterdam...

Slappe courgetten

Wat een dag! Vandaag hadden we om 10.00, 11.30 en 13.00 een afspraak met een...

broodje haring

Vanmiddag met Andrew een rondje gefietst. Eerst naar de Wezenputten. Hier werd water ingeslagen voor de lange reizen...

Foto post

Sylvester Manor

Fotografie Cynthia van...

Terug in de stad

Vanmorgen met z'n allen vroeg opgestaan om vanmiddag eerder klaar te zijn, zodat Andrew en ik in de middag...

Verschillen

Vandaag hebben we een groot deel van de oogst binnengehaald; tomaten, auberigines en aardappels. Op twee akkers...

Thursday, 10 September, 03:51

Vanmorgen vroeg opgestaan en een rondwandelingetje gemaakt over het terein. Wat een mooie natuur hier! Je struikelt over...

Wow's en ahh's

Sylvester Manor is een schitterende boerderij. Hoewel boederij, landgoed is een betere benaming. Een schitterend huis waar...

Tijdverschil

6 uur in de ochtend en klaarwakker. Normaal sta ik ook altijd tussen 6 of 7 op, dus...

start spreading the news,...

Met een gelukzalige glimlach liep ik de slurf uit en begon spontaan deze woorden te zingen. New York...

Lijstjes

Hoe dichter het vertrek nadert, hoe meer lijstjes ik ga maken. Alles wat ik nog wil doen vóór...

media-aandacht

De afgelopen weken krijgen de media steeds meer aandacht voor de Job Swap. Op een middag kreeg ik een...

Nog vier weken

De voorpret is nu werkelijk begonnen. Over vier weken zit ik op Shelter Island!
De afgelopen week heb ik...

Texel

September 14, 2009 22:19

We zijn op Texel! Vandaag zijn Andrew en ik op het eiland aangekomen. Beide nog een beetje moe van de reis, maar eenmaal buiten was dat snel over. 's Middags hebben we op de quad de weilanden rondom de boerderij verkend en 's avonds pannenkoeken gegeten bij Catharina Hoeve. Deze culinaire ontgroening moest hij natuurlijk ondergaan ;-) Daarna op de boederij nog een afzakkertje: een Texelse jutter. Ik ben nu 33 uur op en ben inmiddels wel aan m'n bed toe. Het is een raar gevoel dat ik gisteren, voor m'n gevoel vandaag eigenlijk, nog met Patrick op Broadway liep voor souveniers, en nu alweer hier op Texel ben. Zo ontzettend veel indrukken in een week.
 
Halverwege de jobswap vind ik het al een zeer geslaagd project: ik heb de afgelopen week zoveel geleerd. Ik vind het echt een bonus dat Andrew en ik nog een week met elkaar hebben. Meer tijd om van elkaar te leren, want als er een overeenkomst is, is het wel dat we beide leergierig en nieuwsgierig zijn. Morgen schapen melken en kaas maken. We gaan zowel harde schapenkaas maken als ricotta. Zo nu naar bed. Morgen volgen er filmpjes en foto's....

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.