BibliothecarisBibliothecarisLibrarian
Profiel
Leo Willemse

Leo Willemse

57 jaar uit Amsterdam

Toon profiel

Bibliothecaris, Openbare Bibliotheek Amsterdam


terug en verder met Dacia in amsterdam

September 15, 2009 11:44


Collega's van Dacia op hun werkplek!

Met de jetlag nog in het lijf, ben ik na 7 opwindende dagen New York weer in Amsterdam, op mijn vertrouwde werkplek op de 8e verdieping van de OBA. Vanochtend om 9.15 uur met Dacia in de bibliotheek gearriveerd, door talloze collega's aangesproken - 'Hoe was het ? Wat ben je toch een bofkont! En hoe was de bijeenkomst met Maxima ? Heb je met haar gesproken?' - en samen met haar de dagelijkse briefing van het personeel bijgewoond. En nu wordt ze door mijn uitnemende collega Jet de Mink door het gebouw rondgeleid. Het gebouw dat ook al zindert vanwege Prinsjesdag en de Hoedjesdag die hier plaatsvindt.

En hoe was de afsluitende bijeenkomst afgelopen zaterdag, met het Hoge Bezoek ? Het is bekend dat je daarover eigenlijk geen bijzondere mededelingen doet, dat hoort bij het Geheim van het Koninklijk Huis. Ik kan alleen maar zeggen dat het een echte werkbijeenkomst was, met van alle kanten zeer goed geïnformeerde en geïnteresseerde mensen, Maxima en Willem-Alexander niet uitgezonderd Het was een informele bijeenkomst, we konden zeggen wat we wilden. Ik hoop dat ik in mijn bijdrage duidelijk heb kunnen maken dat bibliotheken zowel in de USA als in Nederlnad bij inburgering een belangrijke rol spelen.En dat de aanpak van Queens - het Adult Learning Program voor meer dan 40 verschillende taalgroepen - mij zeer aanspreekt.


Parkwachter Jowien, Prinses Maxima en Meester Michael genieten van Leah en Renske's optreden.

Na het vertrek van de Hoge Gasten liepen we leeg - het was zeer opwindend geweest. Het Amerikaanse Job Swap gedeelte was afgerond: de rest van het verblijf was voor onszelf, afgezien van het schrijven van blogs en het eindeloos doorpraten met elkaar. Zondagmiddag 14.30 uur verzamelden we in het hotel voor vertrek naar Nederland en daar is dit nieuwe blog geschreven - maar dat wist u al !

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.