BoerBoerFarmer
Profiel
Ivo de Bode

Ivo de Bode

32 jaar uit Den Burg, Texel

Toon profiel

Boer en kaasmaker op boerderij de Waddel


Foto post

Andrew en Ivo aan het werk op De Waddel (Texel).

Fotografie Paul...

Terug in Amsterdam

Het afronden is begonnen. De jobswap zit er bijna op. Andrew en ik zijn vanmiddag naar Amsterdam...

Slappe courgetten

Wat een dag! Vandaag hadden we om 10.00, 11.30 en 13.00 een afspraak met een...

broodje haring

Vanmiddag met Andrew een rondje gefietst. Eerst naar de Wezenputten. Hier werd water ingeslagen voor de lange reizen...

Texel

We zijn op Texel! Vandaag zijn Andrew en ik op het eiland aangekomen. Beide nog een beetje moe...

Foto post

Sylvester Manor

Fotografie Cynthia van...

Terug in de stad

Vanmorgen met z'n allen vroeg opgestaan om vanmiddag eerder klaar te zijn, zodat Andrew en ik in de middag...

Verschillen

Vandaag hebben we een groot deel van de oogst binnengehaald; tomaten, auberigines en aardappels. Op twee akkers...

Thursday, 10 September, 03:51

Vanmorgen vroeg opgestaan en een rondwandelingetje gemaakt over het terein. Wat een mooie natuur hier! Je struikelt over...

Wow's en ahh's

Sylvester Manor is een schitterende boerderij. Hoewel boederij, landgoed is een betere benaming. Een schitterend huis waar...

Tijdverschil

6 uur in de ochtend en klaarwakker. Normaal sta ik ook altijd tussen 6 of 7 op, dus...

Lijstjes

Hoe dichter het vertrek nadert, hoe meer lijstjes ik ga maken. Alles wat ik nog wil doen vóór...

media-aandacht

De afgelopen weken krijgen de media steeds meer aandacht voor de Job Swap. Op een middag kreeg ik een...

Nog vier weken

De voorpret is nu werkelijk begonnen. Over vier weken zit ik op Shelter Island!
De afgelopen week heb ik...

start spreading the news,...

September 7, 2009 05:09

Met een gelukzalige glimlach liep ik de slurf uit en begon spontaan deze woorden te zingen. New York! Wat schiterend om hier te zijn, op naar een onbekende wereld! Hoewel onbekend,... nu ik hier een halve dag ben, is het opmerkelijk dat de stad niet onbekend aandoet. Het eerste uur leek het net alsof ik in een film figugeerde. De beelden zoals de gele taxi's en de skyline zijn zo bekend van de tv, dat de beelden niet nieuw lijken te zijn. Heel raar is dat eigenlijk.

De stad is overweldigend met Brooklyn Bridge, het Vrijheidsbeeld en Wall Street. Vanavond hebben Patrick en ik er een paar uur doorheen gelopen, een brandweerman en een kaasmaker. Af en toe klopten we elkaar vol ongeloof op de schouder: we zijn in New York!

Morgen ontmoet ik Bennett en reis ik af naar Shelter Island. Ontzettend veel zin in, ben nieuwsgierig naar de boerderij en het eiland. Ik heb veel vragen: welke gedachte zit er achter zijn bedrijf, hoe denkt hij over duurzaam ondernemen, wat houdt voor hem het begrip duurzaamheid eigenlijk in en wat is de taak van een boer bij het behouden van natuur?

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.