VerloskundigeVerloskundigeMidwife
Profiel
Ilona van der Vloed

Ilona van der Vloed

45 jaar uit Amsterdam

Toon profiel

Verloskundige bij het Geboortecentrum in Amsterdam


Multiculti

September 9, 2009 22:52

Mijn tweede lange dag op de verloskamers zit erop. De baby's van Jessica en Erin, vrouwen die ik gisteren voor een groot deel heb begeleid tijdens de bevalling zijn niet in mijn dienst geboren. Gelukkig kan ik vandaag even naar de kraamafdeling om ze te feliciteren. Twee echte New yorkers erbij! Het is rustig op mijn laatste dag hier. Morgen werk ik op de familyplanning clinic, waar anticonceptie wordt voorgeschreven, uitstrijkjes worden gemaakt, spiraaltjes gezet en zwangerschapsafbrekingen worden gedaan. In onze echopraktijk in Amsterdam willen we ook spiralen gaan zetten, dus ik ga goed opletten.

Ik zal mijn collega's op de verloskamers missen, zowel de artsen als verpleegkundigen. Je raakt snel aan elkaar gehecht als je zoveel uur samen doorbrengt. Het team bestaat uit geweldige mensen en we hebben zoveel ervaringen gedeeld uitgewisseld. Anders dan Rochelle dacht waren ze enthousiast over de bevalcultuur in Nederland en ze wilden alles weten hoe je dat nu doet in een thuissituatie. En stonden ze eerst zeer afwijzend tegenover de pers, gisteren stonden de dames allemaal hun lippen te stiften om voor Cynthia, de Job Swap fotografe, op de groepsfoto te gaan.

Het is qua samenstelling een kleur- en taalrijk team. De verpleegkundigen meestal met een Caribische of Afrikaanse achtergrond, de artsen uit China, Rusland , Peru en de VS. En dat komt prima uit met een zo diverse populatie zwangeren. Overal op de gang hoor je verschillende talen. Ik stond naast twee Chinese artsen die beiden vloeiend Engels spreken, maar onderling  terugvallen op hun eigen taal. Na een gesprek met alle ing-ang en oei klanken sluiten ze af met een keurig "ok, see you tomorrow", prachtig.

Gelukkig is de taal van de verloskunde universeel. De afkortingen, codes en termen zijn nagenoeg identiek. Dat maakt dat waar we ook vandaan komen moeiteloos over ons vak kunnen praten. Ik ben er alleen nog niet achter wat volledige ontsluiting in het Chinees is....

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.

Profiel
Rochelle Lipshutz

Rochelle Lipshutz

49 years old from New York

Show profile

Midwife at the Beth Israel Medical Center in New York


Back Home

September 23, 2009 09:20

I just finsished assisting with my first birth in NYC since my return from the Netherlands.  I was in the usual confines of the hospital practice with monitoring, IV, epidural, etc., but my patient did beautifully.  She delivered lying on her left side, I placed the baby immediately on mom's abdomen for skin-skin contact and waited patiently for the placenta to deliver spontaneously....really nothing different than I've done for the past 23 years, but I felt totally renewed.  My work with Ilona for the past 2 weeks has really helped me to appreciate the normality of the birth process.  What a wonderful profession I have!!!  Thanks so much for the experience, I think it will last my lifetime.

The Job Swap is an initiative of the Henry Hudson 400 Foundation and BKB, in cooperation with the NY400. The Wildcard contest is organized together with newspapers Het Parool (Amsterdam) and AM New York (New York).