VerloskundigeVerloskundigeMidwife
Profiel
Ilona van der Vloed

Ilona van der Vloed

45 jaar uit Amsterdam

Toon profiel

Verloskundige bij het Geboortecentrum in Amsterdam


Les

September 16, 2009 23:18

In New York was ik Job Swapper en hoefde alleen voor mezelf te zorgen. Hier ben ik echtgenote, moeder, dochter, vriendin, collega EN Job Swapper, dat valt wel even tegen. Het bloggen schoot er even bij in.

Een van de doelen van deze week is echter al behaald: Rochelle heeft een thuisbevalling meegemaakt, en wat voor een! Ik heb haar uitgelegd dat ons streven is dat de vrouw zoveel mogenlijk de regie over haar bevalling in handen houdt. En dat heeft Charlotte *gedaan. Zij was Steven Spielberg, ik slechts toneelmeester. Ik ben een hands-off vroedvrouw, doe alleen dingen als ze nodig zijn om het natuurlijke proces niet te verstoren. Van Charlotte kreeg ik in het bijzijn van rochelle toch nog een stevig lesje. Ze kan geweldig baren, dat had ze bij de eerste al laten zien. Ze nam bij deze bevalling echt de leiding. Als ik toch iets wilde doen,  inwendig naar de ontsluiting voelen bijvoorbeeld, beet ze me toe : "Lig ik soms achter lag op schema? Nee, nou blijf dan van me af! Het gaat prima zo!" En ze had gelijk. Enkele uren na onze aankomst lag een prachtig meisje in haar armen.

Ik vraag me af wat Rochelle er echt van vond. Natuurlijk is het thuis een totaal andere setting, maar baby's worden op dezelfde manier geboren. Een vroedvrouw die door een barende op haar vingers wordt getikt omdat ze onnodige dingen wil doen is iets wat zij niet vaak zal meemaken. Ik heb weer geleerd. En genoten!

* niet haar echte naam

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.

Profiel
Rochelle Lipshutz

Rochelle Lipshutz

49 years old from New York

Show profile

Midwife at the Beth Israel Medical Center in New York


Back Home

September 23, 2009 09:20

I just finsished assisting with my first birth in NYC since my return from the Netherlands.  I was in the usual confines of the hospital practice with monitoring, IV, epidural, etc., but my patient did beautifully.  She delivered lying on her left side, I placed the baby immediately on mom's abdomen for skin-skin contact and waited patiently for the placenta to deliver spontaneously....really nothing different than I've done for the past 23 years, but I felt totally renewed.  My work with Ilona for the past 2 weeks has really helped me to appreciate the normality of the birth process.  What a wonderful profession I have!!!  Thanks so much for the experience, I think it will last my lifetime.

The Job Swap is an initiative of the Henry Hudson 400 Foundation and BKB, in cooperation with the NY400. The Wildcard contest is organized together with newspapers Het Parool (Amsterdam) and AM New York (New York).