BoswachterBoswachterParkRanger
Profiel
Jowien van der Vegte

Jowien van der Vegte

32 jaar uit Amsterdam

Toon profiel

Boswachter bij Natuurmonumenten in Nationaal Park Zuid-Kennemerland


Hoe nu verder?

Ik mis de andere Job Swappers... we hebben toch twee intensieve weken samen beleefd. Het is...

Heksen in het bos

Rakeem zat al in het vliegtuig toen ik vanochtend tussen de heksen terecht kwam. Jammer, want dit was...

Eindelijk op de fiets de duinen in

Wat ik het liefst doe (wat werk betreft)? Op de fiets de duinen in! Dus dat...

Het meest Hollandse landschap?

Hollands landschap... wat zie je dan voor ogen? Het veenweidegebied met koeien in de wei...

Op tv

Vanavond in Vara's Vroege Vogels om 19.25u op NED2: onze eerste dag in NY, in Central...

Cowgirl & cowboy

Vandaag begon goed. De mensen van Vara's Vroege Vogels TV waren weer mee en ik had een aantal dingen...

Hier en daar

Zondagochtend in New York de replica van de Halve Maan zien varen (de boot van Hudson):
Vandaag in...

Foto post

Jowien en Rakeem in New York.

Fotografie Cyntia van...

Goodbye NYC

De laatste blog vanuit NYC!
Om jullie even een idee te geven hoe het bloggers-leven hier was, hier een...

Big is echt groot

Schreef ik in mijn vorige blog, een paar uur geleden, dat ik me toch wel een klein beetje...

Hollands weer

Camping at the beach in the Bronx.... het klonk zo veel belovend en spannend. Toen...

Herkenning: jeugd en zwanen

Ik voelde me vandaag helemaal thuis. Ik begon me echt af te vragen, zijn we nou in Nederland...

De koop van Manhattan

We zijn vandaag ook op DE historische plek geweest: de plek waar Peter Minuit kralen en prullaria aan de indianen...

Militaire orde en slangen

Nou, in Amerika zijn hierarchie en 'rank' heel belangrijk! Vandaag gingen we naar Inwood Hill Park. Op...

Beroemdste groen

Vandaag was het zover, aan het werk in Central Park. Het meest beroemde stuk groen van de...

Labor Day drukte

Vandaag wat vrije tijd en met een groepje over Broadway gelopen en ook de metro verkend. Khoi had een...

Kennismaken met het grote grijze bos

Na een lange vlucht eindelijk New York in zicht! Nu zijn we er, we kijken nog wat ongelovig...

Nieuwe kleding testen

Vanmiddag heb ik vrij genomen om de laatste dingetjes voor te bereiden. Onder andere inpakken (morgen geen tijd...

Aandacht en bekendheid

Het begint nu echt wel dichtbij te komen. In de vrijwilligersnieuwsbrief die ik vier keer per jaar maak heb...

Donker in Central Park?

Afgelopen week heb ik voor het eerst direct e-mailcontact gehad met Rakeem. Hij is ook erg enthousiast. Hij...

Puzzelen met het programma

Afgelopen weekend vierde ik mijn verjaardag en ik kreeg meerdere New York-kadootjes. Een cityguide met toeristische info en een...

Kinderen zijn overal

September 12, 2009 23:44

Koninklijk bezoek: vandaag kwamen ZKH Prins Willem-Alexander en HKH prinses Maxima ons jobswappers bezoeken! In ons eigen hotel nog wel! Frans Timmermans sprak eerst en liet merken dat hij onze blogs goed gelezen had. Dat is echt leuk om te merken! Hij stelde elk paar swappers een aantal vragen, welke soms tot enige hilariteit leidden. Daarna was er tijd om aan tafel te spreken met elkaar.

Na Frans Timmermans kwam prinses Maxima bij ons zitten. Wij (parkrangers) zaten aan tafel met de teachers en de librarians. Het gesprek ging natuurlijk al snel naar kinderen, waar daar hebben we in alle drie die beroepen veel mee te maken. En eigenlijk hebben we, binnen ons eigen werkveld, ook dezelfde aanpak.

Leraren begeleiden kinderen tegenwoordig meer dan dat ze klassikaal les geven. De bibliothekarissen geven tips over informatiebronnen, maar geven niet de antwoorden en stimuleren de kinderen om zelf verder op onderzoek uit te gaan. En boswachters geven een zetje, sturen de kids het bos in met opdrachten en laten ze zelf vanalles ontdekken en beleven. Sluit dus goed bij elkaar aan!

De middag was vrij te besteden. Ik ben in mijn eentje (na zo'n drukke week best lekker) door de stad gaan lopen. Door veschillende stadsdelen, waaronder SoHo en China Town. Niet altijd het toeristenboekje in de hand maar lekker zwerven. New York is zo divers dat ik niet het gevoel had op te vallen, je kunt gewoon je gang gaan. Op Broadway kreeg ik hetzelfde gevoel als ik vaak op de Dam heb: dan irriteer ik me aan de massa toeristen die allemaal zo langzaam lopen en allemaal naast elkaar. Maar ik vind het ook wel leuk om te zien en zeker te begrijpen. Zo liepen wij zes dagen geleden ook door NYC.

Vanmiddag voelde ik me meer NY-er en minder toerist. Waarschijnlijk door alles wat ik deze week heb gezien, meegemaakt en gehoord. Je begint je een beetje thuis en een New-Yorker te voelen. Morgenmiddag al weer naar huis ...

Maar ... dan begint het spannendste deel pas voor Rakeem. Ik ben zo benieuwd wat hij van onze gebieden en onze aanpak vindt!

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.

Profiel
Rakeem Taylor

Rakeem Taylor

31 years old from New York

Show profile

Park Ranger in Central Park, New York


Me and the Koe (cows)

September 16, 2009 20:08Our arrival in Holland was met with great excitement. The people here are so nice and very inquisitive about the Job Swap and exchanging of ideas.

The last few days have been filled with long journeys through the National Parks; we have visited bunkers built during World War II, seen sandy beaches, and climbed high grassy dunes.

Here in the picture you can see wild cattle roaming the forest and me enjoying it all.‪

The Job Swap is an initiative of the Henry Hudson 400 Foundation and BKB, in cooperation with the NY400. The Wildcard contest is organized together with newspapers Het Parool (Amsterdam) and AM New York (New York).