VerloskundigeVerloskundigeMidwife
Profiel
Ilona van der Vloed

Ilona van der Vloed

45 jaar uit Amsterdam

Toon profiel

Verloskundige bij het Geboortecentrum in Amsterdam


spartaans?

September 25, 2009 13:29

Op onze laatste werkdag samen hebben rochelle en ik kraamvisites gereden waarbij we de de pas bevallen moeders en baby's controleren. Meestal komt dat neer op een fijn gesprek op de rand van het bed. Rochelle was verbijsterd vrouwen op de derde of vierde dag na de bevalling in bed aan te treffen. Vaak voorzien van een heerlijk ontbijt met fruit, vers sap en lekkere broodjes.Met een beetje geluk ligt de baby heerlijk te slapen na een massage van de kraamverzorgster. In Amerika worden vrouwen weliswaar twee dagen in het ziekenhuis gehouden, daarna staan ze er alleen voor. Controle in de eerste week komen niet voor en heb je een probleem dan wordt je op de verloskamers verwacht. Men vindt het onzinnig om kraamvrouwen uit te laten rusten, "life must go on!" Trots verteld Rochelle dat ze een paar dagen na de bevalling met baby en oudste zoontje in de kinderwagen in de subway stond om naar de vroedvrouw te gaan, voor ons een ondenkbare situatie.
 
Ook voor de bevalling wordt de vrouw niet ontzien; werken doe je tot de bevalling begint, een wettelijk verplicht zwangerschapsverlof zoals wij het kennen bestaat  niet. Rochelle stond op de verloskamers toen (10 dagen na de uitgerekende datum) haar vliezen braken.Ze is meteen maar gebleven. Zes weken na de bevalling staan de moeders- veelal fulltime- weer op de werkvloer.
 
Ik heb Rochelle gevraagd of zij geen behoefte had om actie te ondernemen om dit te veranderen, juist wij vroedvrouwen moeten toch opkomen voor onze zwangeren en kraamvrouwen? Ze vindt het niet nodig. Zo gaat dat bij hen gewoon, beetje doorwerken, geen gezeur, huppakee! Frappant, amerikanen vinden dat wij onze barenden spartaans behandelen door ze niet standaard pijnstilling aan te bieden.........

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.

Profiel
Rochelle Lipshutz

Rochelle Lipshutz

49 years old from New York

Show profile

Midwife at the Beth Israel Medical Center in New York


I felt at home

September 18, 2009 12:56

So after we made a home  prenatal visit, Ilona took me on a tour of a hospital today.  It seemed very quiet.  I learned there were four women in labor....almost a holiday for us back in NY if that were the case!!!  The birth center there, (not really part of the hospital setting itself, although right next door), is beautiful.

No monitors, just bed, birthing stool, couch for father and family and of course bathroom with tub.  Hidden away in another room of course is an emergency area for treatment of the newborn, (just in case)!  At this birth center, I feel I could fit in very well....as I tell my client at home it is probably the best of both worlds....be in a hospital setting just in case but be treated as if you're at home as all goes "normal".

Ilona feels however that even just being in the birth center at the hospital, women know the remifentanil is close and may "cave in" because its available.  Philosophies being as they are...I'm comfortable with knowing things are available if my clients or I need them...Ilona I believe sees it as a barrier to a totally "natural"" birth.  Once again, a difference, but the bottom line is the woman gets the birth that she chooses.  No judgement is passed!

Shortly I'm off to BNR for interview.  My only concern is arriving with correct directions.  I suppose I'll be anxious about the questions once I in fact arrive there!!!!  At least its on radio, so if I look hassled, no one will know it!

The Job Swap is an initiative of the Henry Hudson 400 Foundation and BKB, in cooperation with the NY400. The Wildcard contest is organized together with newspapers Het Parool (Amsterdam) and AM New York (New York).