VerloskundigeVerloskundigeMidwife
Profiel
Ilona van der Vloed

Ilona van der Vloed

45 jaar uit Amsterdam

Toon profiel

Verloskundige bij het Geboortecentrum in Amsterdam


goodbye ny

September 13, 2009 02:01

Zaterdag 12 september 2009 , mijn laatste laatste blog vanuit New York.

Eindelijk weekend! Heerlijk om even vrij te zijn. We hebben een afspraak met het prinselijk paar dus uitslapen is er niet bij. De afspraak heeft nadrukkelijk een informeel karakter maar toch gieren de zenuwen door mijn keel. Onder mijn zwangeren veel vips waarmee ik intiemere dingen doe dan naast elkaar zitten, toch is een prins wel iets heel anders.

Tijdens het hele gesprek hield ik krampachtig mijn knieeen tegen elkaar gedrukt omdat ik als de dood was om hem per ongeluk onder tafel aan te stoten. Waarschijnlijk had hij dat geen probleem had gevonden. Hij is ontspannen, belangstellend en vooral erg geestig! Prinses Maxima is in het echt nog mooier dan op de foto!

New York is een heerlijke stad maar als meisje uit de polder begin ik de horizon nu wel erg te missen. Daarom vandaag een laatste keer de nodige kilometers lopen om de laatste inkopen te doen en te zien wat ik nog wilde zien. Morgen ga ik de stad ontvluchten en naar de zee.

Heerlijk om weer terug te gaan naar man en kids , veel zin om Rochelle mijn werk en de stad te laten zien, en heel blij dat Job Swap nog niet is afgelopen. We zijn pas op de helft!

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.

Profiel
Rochelle Lipshutz

Rochelle Lipshutz

49 years old from New York

Show profile

Midwife at the Beth Israel Medical Center in New York


Back Home

September 23, 2009 09:20

I just finsished assisting with my first birth in NYC since my return from the Netherlands.  I was in the usual confines of the hospital practice with monitoring, IV, epidural, etc., but my patient did beautifully.  She delivered lying on her left side, I placed the baby immediately on mom's abdomen for skin-skin contact and waited patiently for the placenta to deliver spontaneously....really nothing different than I've done for the past 23 years, but I felt totally renewed.  My work with Ilona for the past 2 weeks has really helped me to appreciate the normality of the birth process.  What a wonderful profession I have!!!  Thanks so much for the experience, I think it will last my lifetime.

The Job Swap is an initiative of the Henry Hudson 400 Foundation and BKB, in cooperation with the NY400. The Wildcard contest is organized together with newspapers Het Parool (Amsterdam) and AM New York (New York).