VoedselbankVoedselbankFoodbank
Profiel
Hille Hoogland

Hille Hoogland

37 jaar uit Amsterdam

Toon profiel

Coördinator intake en "meer dan voedsel alleen" bij de Voedselbank Amsterdam


Invisible JObs

September 19, 2009 16:32

Hier even de link van het filmpje gemaakt door AT5 over onze banenuitwisseling, klik op Kort Amsterdams Vs New York part 4. Ik wil er even bij zeggen dat Kristen werkt voor City Harvest New York (een Food Rescue organisatie) en ik voor Voedselbank Amsterdam. En in New York zijn wij gefilmd tijdens  een Apple repacking event . Dat is niet iets waar Kristen en ik ons dagelijks mee bezig houden. Maar mijn zoontje Lev, van 1 1/2, vond het geweldig om zijn moeder op tv bezig te zien met zijn favoriete fruit! Hij riep steeds mama! appel! 

Ons dagelijks werk is in het echt project- en beleidsmatig. Onze functienamen zijn ook verschillend, maar wat wij allebei doen en de manier waarop, komt heel erg overeen. Wij zijn beiden bezig met organiseren van activiteiten en samenwerkingsverbanden, die gericht zijn op bestrijding van armoede, van honger. Kristen doet dat meer vanuit haar achtergrond als Master Nutritional and Public Health en ik als Master Medische antropologie. Kristen focust dus meer op gezond eten en zij was bv. heel erg aangenaam verrast door de redelijk gezonde en gevarieerde samenstelling van onze pakketten deze week (het is toch iedere week weer afhankelijk van het aanbod).

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.

Profiel
Kristen Mancinelli

Kristen Mancinelli

29 years old from New York

Show profile

Manager of policy and government relations at City Harvest


From soup kitchen to greenmarket

September 15, 2009 12:33

In the midst of meeting the Prince and Princess, traveling to Amsterdam, and fighting jetlag, I missed the opportunity to write about Hille's and my last day on the job at City Harvest.

On Friday, Sept 11, we visited the Holy Apostles Soup Kitchen for a meal and discussion with Kevin Concannon, the USDA Under Secretary for Food, Nutrition, and Consumer Services, who is in charge of nutrition assistance programs like food stamps and school meals. Mr. Concannon sat with New Yorkers visiting the kitchen and advocates to talk about how to improve access to these programs.

There are now 35 million people in the US using food stamps, and half are children. Luckily, we have the school meals program that can provide food for these children - but many don't participate, often out of shame for needing a free meal. We suggested to Mr. Concannon that the USDA provide Universal school meals (free meals for everyone in a school with high need) so that hungry children that have no lunch from home will not feel stigmatized for eating school lunch. If you want to support our request for universal meals please visit www.NYCforCNR.org and sign on to our platform for the Child Nutrition Reauthorization.

After visiting a kitchen with one of the top officials in the USDA we ended the day at the Union Square Greenmarket (in the rain) rescuing greens and radishes for distribution.

The Job Swap is an initiative of the Henry Hudson 400 Foundation and BKB, in cooperation with the NY400. The Wildcard contest is organized together with newspapers Het Parool (Amsterdam) and AM New York (New York).