MuzikantMuzikantMusician
Profiel
Renske Taminiau

Renske Taminiau

28 jaar uit Amsterdam

Toon profiel

Jazz zangeres uit Amsterdam


We Rocked Paradiso!

September 19, 2009 13:04

De week in Nederland was echt een kunstje hooghouden: alle verantwoordelijkheden van de dag klopten weer gezellig aan, zeker na een week weggeweest te zijn kwam de realisteit weer mooi om het hoekje kijken. En natuurlijk weer alleen maar filpjes in het vliegtuig gekeken, dus slaaptekort was al niet meer in te halen.

Wat is Amserdam mooi vanaf het water, in de boottocht die voor ons georganiseerd was.
Ik was zo trots om Leah alles te laten zien, in dit momentum van samenspel tussen mooi weer en schoonheid.

Vroeg naar bed na een heerlijk Duveltje in cafe Welling, met een fikse schuimkraag door de eerste tapervaringen van Jimmy.

Dinsdag: Nu al dinsdag!! Repeteren met de band, en er moet zo veel gebeuren.
Ik was ook zo trots op mijn  muzikanten, ze hadden alles zo goed voorbereid, dat Leah zich duidelijk opgelucht voelde over het concert van morgen.

Een hele dag zwoegen!!
Daarna thuis met Leah een lied proberen te schrijven, maar vooral veel gelachen en you tube filmpjes vol inspiratie aan elkaar laten zien. Wel heel erg leuk om te praten over de verschillen:
Ik vond Brooklyn net Disney, van die betonnen huizen met nep facades van namaak steen en hout.
Zij vond Amsterdam net zo: wonen daar mensen in? Het lijkt wel een film-set.
Leah is trouwens een kei in fietsen, ze lijkt als een kind zo blij. We raken ook niet uitgepraat, volgens mij hebben we elkaar echt gevonden. 

Het is heel relaxed, en gezellig, en we klikken alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

Woensdag
Paradiso!!!

Paradiso
Spannend, komen er wel mensen??

De hele dag geoefend, en twee uur gepraat met een hele leuke interviewer van de VIVA,
Leah en ik vonden het weer leuk om alles uit de doeken te doen. We leren zoooo veel van elkaar, en vooral ook van lol hebben, ook met spelen.We hebben het over muziek en optreden, en niet altijd naar perfectionisme op het podium streven, omdat je dan zoveel lol en vrijheid verliest.

Het optreden was te gek!! Leah is da BOMB! En mijn band is ook echt fantastisch!! Die gasten kunnen alles, en het leek wel of ze het echt te gek vonden om alle rock geluiden uit de kast te halen:
iedereen had ineens een fort aan instrumenten om zich heen gebouwd, en het leek wel een speeltuin van geluid!

Daarna nog naar L&B Whiskey cafe om te vieren dat het gelukt was, en de vader van Huub heeft ons kersverse huwelijksaanzoek meegevierd!

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.

Profiel
Leah Siegel

Leah Siegel

30 years old from New York

Show profile

Singer-songwriter uit Brooklyn, New York


First day in Amsterdam

September 18, 2009 11:52

On Saturday night in New York, the last night the Job Swappers were there. I had a show in Brooklyn that went until about 2:30am and I got to bed around 3.  So when we arrived in Amsterdam at 8:15 in the morning, it was just nearing my bedtime. Needless to say, I knew the jet lag would be a challenge, since most NY musicians are living more on US West Coast time...  My natural NY sleeping schedule is perfect for Seattle and LA.

From the airport, Renske dropped me off at her little studio apartment where I got a couple hours sleep. At about 1:30 I woke up to my alarm feeling totally delirious. Renske had cycled over to pick me up and I travelled in true Amsterdam fashion, on the back of her bike.  It took me a while to relax as I clung to Resnke.  As we rode she asked me, "How are you feeling back there??" I told her I must look like a ventriloquest's dummy with my knees hoisted up to my chest.  We laughed and she said, "Ah yes?  You're like a little Leah package back there?"  When the muscles in my hips finally started giving way I let go of my legs and let them hang down heavy.  Ah, so this is how it's done!

The tour of the canal was gorgeous. With the sun and a little coffee, I pepped right up.  The tour guide was lovely but per usual Renske and I weren't exactly paying attention. We hung out of the side of the boat and Renske pointed out all the place's of interest for me. Wwe laughed and laughed and took in the sun and balked at our supposed jet lag. I was excited to be on her home turf and it seemed she was excited too!

after the canal tour we went to Klaas' bar - i had no idea where it was - but it was beautiful; a sweet little place with dark wood.  he and Jimmy got behind the bar and served us beer and wine.  Klaas' generously put some delicious snacks on the table; cheese with a nice spicy mustard, tiny pickled onions and some pickle slices.   there were some meats too!  we all chatted about our programs and the week to come.

Renske and I made our way back to the hotel.  I almost debiked a couple amsterdammers along the way and we were in hysterics as Renske kept having to pull me out of danger.  I felt totally clumsy.  I couldn't grasp these busy streets!  We went to a nice biological (organic in the US) food store and Renske pointed out all the meat oriented words for me since I'm vegetarian.  And then finally, home.  Renske gave me her bike and I could see she was a little nervous for me - I had not done well with the streets!!  But as soon as I got on the bike - and we lowered the seat all the way - I felt right at home.  The streets suddenly made sense and I rode home in control and picked up a map of the city along the way.

That night I was so exhuasted but i was determined to beat this jet lag.  so I forced myself to stay up until 9:30 and went to bed.  I woke up at 3am.  wide awake. I ate. I watched some tv.  I stared at the map of amsterdam for about an hour.  I couldn't even find my own street.  We new yorkers have it easy with our big grid and our numbers.  But this big spiraling city.... the map was totally beyong me.  I passed out at 7am and woke up to the blaring phone.  It was renske.  We were late for rehearsal.

The Job Swap is an initiative of the Henry Hudson 400 Foundation and BKB, in cooperation with the NY400. The Wildcard contest is organized together with newspapers Het Parool (Amsterdam) and AM New York (New York).