MuzikantMuzikantMusician
Profiel
Renske Taminiau

Renske Taminiau

28 jaar uit Amsterdam

Toon profiel

Jazz zangeres uit Amsterdam


We Rocked Paradiso!

September 19, 2009 13:04

De week in Nederland was echt een kunstje hooghouden: alle verantwoordelijkheden van de dag klopten weer gezellig aan, zeker na een week weggeweest te zijn kwam de realisteit weer mooi om het hoekje kijken. En natuurlijk weer alleen maar filpjes in het vliegtuig gekeken, dus slaaptekort was al niet meer in te halen.

Wat is Amserdam mooi vanaf het water, in de boottocht die voor ons georganiseerd was.
Ik was zo trots om Leah alles te laten zien, in dit momentum van samenspel tussen mooi weer en schoonheid.

Vroeg naar bed na een heerlijk Duveltje in cafe Welling, met een fikse schuimkraag door de eerste tapervaringen van Jimmy.

Dinsdag: Nu al dinsdag!! Repeteren met de band, en er moet zo veel gebeuren.
Ik was ook zo trots op mijn  muzikanten, ze hadden alles zo goed voorbereid, dat Leah zich duidelijk opgelucht voelde over het concert van morgen.

Een hele dag zwoegen!!
Daarna thuis met Leah een lied proberen te schrijven, maar vooral veel gelachen en you tube filmpjes vol inspiratie aan elkaar laten zien. Wel heel erg leuk om te praten over de verschillen:
Ik vond Brooklyn net Disney, van die betonnen huizen met nep facades van namaak steen en hout.
Zij vond Amsterdam net zo: wonen daar mensen in? Het lijkt wel een film-set.
Leah is trouwens een kei in fietsen, ze lijkt als een kind zo blij. We raken ook niet uitgepraat, volgens mij hebben we elkaar echt gevonden. 

Het is heel relaxed, en gezellig, en we klikken alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

Woensdag
Paradiso!!!

Paradiso
Spannend, komen er wel mensen??

De hele dag geoefend, en twee uur gepraat met een hele leuke interviewer van de VIVA,
Leah en ik vonden het weer leuk om alles uit de doeken te doen. We leren zoooo veel van elkaar, en vooral ook van lol hebben, ook met spelen.We hebben het over muziek en optreden, en niet altijd naar perfectionisme op het podium streven, omdat je dan zoveel lol en vrijheid verliest.

Het optreden was te gek!! Leah is da BOMB! En mijn band is ook echt fantastisch!! Die gasten kunnen alles, en het leek wel of ze het echt te gek vonden om alle rock geluiden uit de kast te halen:
iedereen had ineens een fort aan instrumenten om zich heen gebouwd, en het leek wel een speeltuin van geluid!

Daarna nog naar L&B Whiskey cafe om te vieren dat het gelukt was, en de vader van Huub heeft ons kersverse huwelijksaanzoek meegevierd!

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.

Profiel
Leah Siegel

Leah Siegel

30 years old from New York

Show profile

Singer-songwriter uit Brooklyn, New York


A long and productive day

September 10, 2009 07:31

What a long day today was! Yesterday I got called to do a session in Manhattan. Renske came along and I was glad I was going to be able to show her this part of my New York life. It was a commercial session and wasn't too difficult.  we were in and out in about 45 minutes. On the way out we discussed the state of the economy and how the studio was getting squeezed...and how we all are in fact...

We went to grab some dinner and one of my usual stops where the food is local, organic and fresh. And we just kept talking and talking. We seem to not run out of things to discuss. The first two days we spoke endlessly of the creative process, our paths and futures in music, writing, singing, schooling or lack thereof.... We are so very similar... Maybe we're not so unique? Or maybe we're extra lucky to have the opportunity to having this meeting of minds.

We studied each other's music while we waited on a friend of mine to drop of his Nord - electric piano - for Renske to practice and play on. We had decided the day before that we'd spend some time writing a song... we both wanted to give it a shot. And it seemed we got a long so well, there was no reason not to try.

And out it came. In record time. 7pm to 11:30. And it's beautiful. We did a lot of talking about Renske's free writes on Manhattan. She felt exactly the way I felt the first week I lived here. The city lures you in and gets its hooks in you. We thought about the terrific seductive song sung by Gillian Welch in the O Brother Where Art Thou soundtrack.
For me, I don't have the chance to sing beautiful harmonies with other women, and it's something I've always loved to do. So we referenced the aria 'The Flower Duet': two sopranos soaring. Unbelievably, we created something between these two pieces.... and yet unlike either of them at the same time. I'm looking forward to rehearsing it tomorrow.

Renske's voice is gorgeous.

The Job Swap is an initiative of the Henry Hudson 400 Foundation and BKB, in cooperation with the NY400. The Wildcard contest is organized together with newspapers Het Parool (Amsterdam) and AM New York (New York).