BibliothecarisBibliothecarisLibrarian
Profiel
Leo Willemse

Leo Willemse

57 jaar uit Amsterdam

Toon profiel

Bibliothecaris, Openbare Bibliotheek Amsterdam


Een rustige dag op kantoor ?

September 17, 2009 17:04

Vergeleken met gisteren is elke dag nu rustig. Vandaag verwerken we woensdag, dag 2 van de eigenlijke Jobswap. Zo'n dag telt voor twee!

Mijn jetlag was nog niet uitgewerkt-het kan natuurlijk ook gewoon de opwinding zijn- maar toch ging om 5.30 mijn wekker af. Om 07.00 begint mijn  wekelijkse uitzending van Amsterdam Wordt Wakker. Snel eten, koffie klaarmaken en in de thermosfles stoppen, de krant (Trouw) doorbladeren op zaken die nog van belang voor het programma kunnen zijn (verjaardag van Minister Eurlings en schrijvers Appie Baantjer en Tomas Ross) en dan op de fiets richting Damrak.

Daar is de studio van AmsterdamFM. Altijd weer spannend of de deur opengaat met mijn toegangspasje. Een paar minuten later komt technicus Roberto binnengesneld-zonder hem geen uitzending, met achter hem Laurens die techniek gaat leren. Bert, mede-presentator komt om 08.00. Ik heb allemaal muziek uitgezocht rondom de Jobswap: muziek van Renske en Leah, en cd's gekocht in New York: de remastered Beatles -albums Rubber Soul en Abbey Road, en in een Central Park aangescahfte cd van een jazzband die daar speelde: Colors van Ed Jackson.

Verder laat ik het fantastische Smokey Joe's Cafe horen als herinnering aan het bezoek bij Jimmy-the -barman en Bleecker Street van Simon & Carmiggelt, vanwege mijn wandeling door Greenwich Village. Maar ook de omwerking van het nummer Manhattan naar Almere door An & Jan (Marjolijn Meijers en Jan Rot). Ja , kiezen tussen boeken en muziek valt me niet eenvoudig; in feite zal ik die keuze slechts onder dwang maken. En dan nog: het zit gewoon allemaal in mijn hoofd!

Als Dacia arriveert heb ik de tijdschriftenrubriek al gedaan-mijn collega's van de OBA Monique en Marianne maken wekelijks een stuk over interessante kranten en tijdschriften. Deze keer: tja, Amerika, New York. Dacia wordt geinterviewd door mijn excellente collega Laurens. Ze is helder als altijd. Laurens roemt achteraf haar prachtige taalgebruik.

Tijdens de radio-uitzending is BKB-fotograaf Paul ook aanwezig-ik hoop dat die foto's hier kan plaatsen. De rest van de dag kunt bij Dacia lezen. Ik wil nog schrijven dat we genoten hebben van het prachtige concert van Leah en Renske en daarvoor een heel gezellig etentje met collega's Paul en Jonathan hadden. Om 00.00 was ik weer thuis, kapot maar gelukkig.
PS: nog geen goede inzendingen binnengekregen op mijn quiz uit een vorig blog!

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.