VerloskundigeVerloskundigeMidwife
Profiel
Ilona van der Vloed

Ilona van der Vloed

45 jaar uit Amsterdam

Toon profiel

Verloskundige bij het Geboortecentrum in Amsterdam


Diepgang

September 7, 2009 21:37

De dag onbeschaamd als toerist begonnen. Korte broek aan, gympen, rugzak op en in de ene hand een fototoestel en in de andere een flesje water. Maakt het uit, niemand kent me hier. Met de metro naar Central Park alwaar de transformatie naar local begint. Skates aan, helm op en opeens ben ik een van hen. Rondje Central Park in 45 minuten (De parkwacht gelooft niet dat ik nu al terug ben, ik heb vast een loopje afgestoken? Mooi niet!).

Warm gereden durf ik het aan om terug te skaten naar het hotel. Over Broadway tussen al het verkeer, taxi's, bussen en hier en daar een fiets. Het gaat prima, goed om je heen kijken en niet te snel. Timesquare op skates, geweldig!'s Middags met de New Yorkse Job Swappers een wandeltocht door historisch Nieuw Amsterdam. Plots staan we op een Hollandse markt met haring , poffertjes , poppen in  klederdracht en johnnie jordaan. Niemand zal ontgaan dat dit stukje New York nog steeds een beetje van ons is.

Rochelle is een leuke vrouw. We hebben al veel over ons vak gesproken en vooral over de verschillen. (Niet tegen de artsen zeggen dat je thuisbevalllingen doet hoor, daar begrijpen ze iets van.) Morgen begint mijn 48 uurs dienst op de verloskamers, ik ben benieuwd. Het is een drukke afdeling en Rochelle heeft twee nieuwe werknemers die ingewerkt moeten worden, dus mijn hulp komt goed van pas. Ik zal me voornamelijk bezig houden met het observeren en ondersteunen van barende vrouwen, of ik daadwerkelijk kinderen zal opvangen vraag ik me af. Ik heb namelijk net een formulier moeten ondertekenen waarin ik beloof geen instrumenten of patienten te zullen zullen aanraken.......

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.

Profiel
Rochelle Lipshutz

Rochelle Lipshutz

49 years old from New York

Show profile

Midwife at the Beth Israel Medical Center in New York


Back Home

September 23, 2009 09:20

I just finsished assisting with my first birth in NYC since my return from the Netherlands.  I was in the usual confines of the hospital practice with monitoring, IV, epidural, etc., but my patient did beautifully.  She delivered lying on her left side, I placed the baby immediately on mom's abdomen for skin-skin contact and waited patiently for the placenta to deliver spontaneously....really nothing different than I've done for the past 23 years, but I felt totally renewed.  My work with Ilona for the past 2 weeks has really helped me to appreciate the normality of the birth process.  What a wonderful profession I have!!!  Thanks so much for the experience, I think it will last my lifetime.

The Job Swap is an initiative of the Henry Hudson 400 Foundation and BKB, in cooperation with the NY400. The Wildcard contest is organized together with newspapers Het Parool (Amsterdam) and AM New York (New York).