MuzikantMuzikantMusician
Profiel
Renske Taminiau

Renske Taminiau

28 jaar uit Amsterdam

Toon profiel

Jazz zangeres uit Amsterdam


We Rocked Paradiso!

September 19, 2009 13:04

De week in Nederland was echt een kunstje hooghouden: alle verantwoordelijkheden van de dag klopten weer gezellig aan, zeker na een week weggeweest te zijn kwam de realisteit weer mooi om het hoekje kijken. En natuurlijk weer alleen maar filpjes in het vliegtuig gekeken, dus slaaptekort was al niet meer in te halen.

Wat is Amserdam mooi vanaf het water, in de boottocht die voor ons georganiseerd was.
Ik was zo trots om Leah alles te laten zien, in dit momentum van samenspel tussen mooi weer en schoonheid.

Vroeg naar bed na een heerlijk Duveltje in cafe Welling, met een fikse schuimkraag door de eerste tapervaringen van Jimmy.

Dinsdag: Nu al dinsdag!! Repeteren met de band, en er moet zo veel gebeuren.
Ik was ook zo trots op mijn  muzikanten, ze hadden alles zo goed voorbereid, dat Leah zich duidelijk opgelucht voelde over het concert van morgen.

Een hele dag zwoegen!!
Daarna thuis met Leah een lied proberen te schrijven, maar vooral veel gelachen en you tube filmpjes vol inspiratie aan elkaar laten zien. Wel heel erg leuk om te praten over de verschillen:
Ik vond Brooklyn net Disney, van die betonnen huizen met nep facades van namaak steen en hout.
Zij vond Amsterdam net zo: wonen daar mensen in? Het lijkt wel een film-set.
Leah is trouwens een kei in fietsen, ze lijkt als een kind zo blij. We raken ook niet uitgepraat, volgens mij hebben we elkaar echt gevonden. 

Het is heel relaxed, en gezellig, en we klikken alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

Woensdag
Paradiso!!!

Paradiso
Spannend, komen er wel mensen??

De hele dag geoefend, en twee uur gepraat met een hele leuke interviewer van de VIVA,
Leah en ik vonden het weer leuk om alles uit de doeken te doen. We leren zoooo veel van elkaar, en vooral ook van lol hebben, ook met spelen.We hebben het over muziek en optreden, en niet altijd naar perfectionisme op het podium streven, omdat je dan zoveel lol en vrijheid verliest.

Het optreden was te gek!! Leah is da BOMB! En mijn band is ook echt fantastisch!! Die gasten kunnen alles, en het leek wel of ze het echt te gek vonden om alle rock geluiden uit de kast te halen:
iedereen had ineens een fort aan instrumenten om zich heen gebouwd, en het leek wel een speeltuin van geluid!

Daarna nog naar L&B Whiskey cafe om te vieren dat het gelukt was, en de vader van Huub heeft ons kersverse huwelijksaanzoek meegevierd!

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.

Profiel
Leah Siegel

Leah Siegel

30 years old from New York

Show profile

Singer-songwriter uit Brooklyn, New York


Day 3 - Yoga & The Show

September 18, 2009 12:31

i set my alarm for 8:45am because i wanted to take a yoga class that i found.  at home i do Bikram Yoga religiously and i love taking the class everywhere i travel because the class is always taught exactly the same way, with minor differences.  i was really interested in taking one here in amsterdam.  i knew i hadn't had enough sleep to take the class, but i was determined.  so i jumped on my bike and rode down to Cientuurban just passed Sarphatipark.  i was thrilled to be there and almost killed myself in class!  i've never had such a hard class, but i made it through, and realized how tricky this jet lag is.  i was proud of getting through class and felt terrific when i left and i thought to myself, tonight...tonight will be my night to sleep... i'll be exhausted...and yoga will have reset my internal clock hopefully.

i did a little food and clothes shopping since i had none of either - no clothes appropriate for my show that night anyway - and renske picked me up at 2:30 to take us and all our gear to Paradiso for 3pm soundcheck.  when we got there we were met by a reporter who was there to take down Renske's new york "diary".  Renske told me to come along so we could discuss it together, so we went next door to a little bagle joint where we had some much needed coffee and a lovely chat.  as we went through the events of last week together, we were pretty overjoyed.  again and again we've realized just how lucky we are to have been matched.  we just have the most fun together and we are astounded at the ease with which we collaborate.

we ran through all my songs during the soundcheck and it all sounded great.  Paradiso is stunning.  tons of my friends in new york have played there and they all love it.  we got some dinner with the band and the engineers and discussed religion, music, the middle east.... and got downstairs to get changed.  it was great to have a dressing room with renske.  normally, i'm alone in there.  i felt like a teenager as we got ready together.  and magically, we wore dresses that really complimented each other.

the show was terrific.  the crowd was wonderful.  i was a little shy on stage... sort of in the same way Renske was just a touch shy in New York she said.  it was all very natural in a way.  in our home rooms, we both felt it was our job to really support the other player.  at least, that's how i felt in New York.  i wanted to make sure Renske felt comfortable and had all the attention of the room when she was singing, and i think Renske felt the same when it came time to do the show in her town with her crowd.  we truly swapped roles.

we went out for a drink at the Whiskey Bar, really adorable.  i could barely keep my eyes open and i knew i was gonna crash hard when i got to my bed.  we had one drink and set out to go home.  Renske dropped me off and we were both proud of ourselves and each other.  i was able to chat online a bit with my boyfriend before feeling the bottom drop out of me.  again, 3am.  bedtime.

The Job Swap is an initiative of the Henry Hudson 400 Foundation and BKB, in cooperation with the NY400. The Wildcard contest is organized together with newspapers Het Parool (Amsterdam) and AM New York (New York).