BibliothecarisBibliothecarisLibrarian
Profiel
Leo Willemse

Leo Willemse

57 jaar uit Amsterdam

Toon profiel

Bibliothecaris, Openbare Bibliotheek Amsterdam


Over Leo Willemse

Leo Willemse is bibliothecaris in hart en nieren. Hij werkt sinds 1973 voor de Openbare Bibliotheek van Amsterdam (OBA). Momenteel Houdt hij zich vooral bezig met publieke dienstverlening en de interne communicatie van de OBA.

Het werk van de bibliothecaris is enorm veranderd de afgelopen jaren. Het gaat niet meer alleen om boeken: ‘De bibliothecaris moet mensgericht zijn en met verschillende media kunnen omgaan.' Naast zijn werk voor OBA zet Leo zich in voor Amsterdam FM, waar hij elke vrijdag een boekenprogramma presenteert en op woensdagochtend een ontbijtprogramma.

Leo: 'De bibliotheek is mijn leven. Ik ben erg benieuwd naar de dagelijkse praktijk van een bibliotheek in New York. En wie weet neem ik nog een paar goede ideeën mee terug naar de OBA.'

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.

Profiel
Dacia Metes

Dacia Metes

from New York

Show profile

Librarian, Queens Library


About Dacia Metes

Dacia Metes has been a Reference Librarian at Queens Library for the last 3 years. Queens Library provides services to the most diverse county in the United States and has the highest circulation of any library in the country.

An average day at the library may find her teaching computer classes, answering reference questions via telephone, e-mail or online chat, and organizing the library’s extensive Government Documents collection. In her free time, Dacia enjoys traveling, going to movies and visiting museums. Her favorite is the American Museum of Natural History in New York.

Dacia: "Libraries are often the heart of a city. People from all walks of life use libraries to learn, explore and be entertained. I am looking forward to seeing how libraries in The Netherlands run and meeting my fellow librarians and Job Swappers!"

The Job Swap is an initiative of the Henry Hudson 400 Foundation and BKB, in cooperation with the NY400. The Wildcard contest is organized together with newspapers Het Parool (Amsterdam) and AM New York (New York).