VerloskundigeVerloskundigeMidwife
Profiel
Ilona van der Vloed

Ilona van der Vloed

45 jaar uit Amsterdam

Toon profiel

Verloskundige bij het Geboortecentrum in Amsterdam


Uniform

August 27, 2009 17:04

Nog 9 dagen te gaan . De voorbereiding in volle gang. Onder de huid van mijn linkerarm krioelen miljoenen tuberkelbacillen. De reactie van mijn lichaam op deze invasie zal aantonen dat ik al dan niet besmet ben met TBC. Mijn andere arm toont een blauwe plek van een bloedafname om te onderzoeken of ik beschermd ben tegen rode hond, de mazelen en de bof. Je zou denken dat de mexicaanse griep en HIV meer voor de hand liggen.

Ik heb besloten mijn skates mee te nemen en zo de stad te ontdekken. Gaat veel sneller dan lopen en ik heb niet veel (vrije) tijd. Veel nuttige tips op diverse sites gevonden. Yellow cabs en bussen schijnen het gevaarlijkst te zijn. Lijstjes met verongelukte skaters inclusief plaats en omstandigheden vindt je volop. Helm en andere bescherming gaan zeker mee.

Nu nog nadenken over kleding. Als amsterdamse vroedvrouw draag je wat je wilt. Comfortabel en een beetje vlot natuurlijk. Daar krijg ik zo'n blauw pakje aan. Beter dan wit. Maar welke schoenen moeten eronder? Toch niet van die crocs dingen hoop ik. Zal rochelle nog even mailen.

Nog ingewikkelder: wat te dragen tijdens de ontmoeting met het prinselijk paar. Ondanks dat ik niet heel koninklijk gezind ben vind ik het reuze spannend en kijk ik er echt naar uit. Ga nog even overleggen met mensen die er ervaring mee hebben( ja, die heb ik in mijn omgeving!) In ieder geval gaan die enorme oorbellen in de vorm van kroontjes mee. Ik weet zeker dat Maxima ze geweldig vindt!

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.

Profiel
Rochelle Lipshutz

Rochelle Lipshutz

49 years old from New York

Show profile

Midwife at the Beth Israel Medical Center in New York


Back Home

September 23, 2009 09:20

I just finsished assisting with my first birth in NYC since my return from the Netherlands.  I was in the usual confines of the hospital practice with monitoring, IV, epidural, etc., but my patient did beautifully.  She delivered lying on her left side, I placed the baby immediately on mom's abdomen for skin-skin contact and waited patiently for the placenta to deliver spontaneously....really nothing different than I've done for the past 23 years, but I felt totally renewed.  My work with Ilona for the past 2 weeks has really helped me to appreciate the normality of the birth process.  What a wonderful profession I have!!!  Thanks so much for the experience, I think it will last my lifetime.

The Job Swap is an initiative of the Henry Hudson 400 Foundation and BKB, in cooperation with the NY400. The Wildcard contest is organized together with newspapers Het Parool (Amsterdam) and AM New York (New York).