BrandweermanBrandweermanFirefighter
Profiel
Patrick Nugter

Patrick Nugter

43 jaar uit Amsterdam

Toon profiel

Brandweerman bij de Brandweer Amsterdam-Amstelland


Over Patrick Nugter

Patrick werkte jaren als kok/chef-kok in diverse restaurants in Amsterdam en omstreken. Bijvoorbeeld in het beroemde Amstel Hotel bij topkok Robert Kranenborg. Bij de brandweer werkte hij in die tijd als vrijwilliger in zijn woonplaats Wervershoof.

Zijn passie voor de brandweer werd echter steeds groter. Enkele jaren geleden hing hij zijn kokmuts definitief aan de wilgen en werd hij, volgens zijn credo: "uitgekookt, maar niet uitgeblust", professioneel brandweerman. "Ik heb nooit spijt van mijn beslissing gehad, brandweer zijn is een fantastisch beroep", zegt Patrick.

Patrick: "Een kijkje mogen nemen bij "The Bravest" in een stad met zoveel brandweerhistorie en een ongekende waardering is een droom die uitkomt."

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.

Profiel
Sullivan Brothers

Sullivan Brothers

42 years old from New York

Show profile

Firefighters Johnny Sullivan & Stephen Sullivan at the Fire Department of New York


About John & Stephen Sullivan

John Sullivan always knew he wanted to be a firefighter. At the age of 18, too young to join the New York Fire Department, he joined the US Air Force as a firefighter. After spending time in England and Central America, John joined the New York City Fire Department, together with his brother Stephen.

Years of experience prepared him to respond to the 9/11 and Katrina Hurricane rescue efforts. John describes his job as "the best job in the world and the most heartbreaking". When John is not working he loves to spend time with his wife and kids.

John: "I would like to show my brother firefighters from Holland the way we do things in the NY Fire Department and in turn bring back useful information to New York about the way the Dutch perform their operations."

Stephen Sullivan is Johnny's older brother: "There is tremendous satisfaction knowing that your job is to help people." Stephen and his colleagues see ordinary people in the worst of situations every day and they do what they can to make things better.

The chance to go to Amsterdam and swap jobs with a firefighter is a once in a lifetime opportunity, says Stephen. He is really looking forward to meeting the Amsterdam firefighters and talking about "the job". He wants to compare their operations with those in Amsterdam. "Amsterdam is such an old city, with much older architecture, that fighting fires and trying to save these historic buildings must be a tremendous challenge!"

Stephen: "Firefighters have to count on each other in some of the most dangerous situations and that creates a special bond. We often talk about the fire department as a brotherhood."

The Job Swap is an initiative of the Henry Hudson 400 Foundation and BKB, in cooperation with the NY400. The Wildcard contest is organized together with newspapers Het Parool (Amsterdam) and AM New York (New York).