BarmanBarmanBartender
Profiel
Klaas Fris

Klaas Fris

51 jaar uit Amsterdam

Toon profiel

Barman en bedrijfsleider bij Café Welling in Amsterdam


Over Klaas Fris

Klaas groeide op in de buitenwijken van Amsterdam. Tijdens zijn middelbare schooltijd werkte hij al in een bar en een paar jaar later, op zijn twintigste, werd hij eigenaar van een café op Texel. Met zijn passie voor muziek organiseerde hij ook verschillende muziekfestivals op het eiland en runde vervolgens nog twee andere cafés.

Toen het tijd werd voor wat anders keerde hij terug naar Amsterdam om economie te gaan studeren. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon en hij ging werken bij het legendarische Amsterdamse café Welling vlakbij het Concertgebouw in Amsterdam, een plek waar veel muzikanten en schrijvers komen. Na korte tijd werd hij daar bedrijfsleider en nu, tien jaar later, werkt hij er nog steeds!

Klaas: "Ik vraag me af of er in New York, zo'n grote wereldstad, net zo'n kroegen cultuur bestaat als in Amsterdam."

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.

Profiel
Jimmy Carbone

Jimmy Carbone

44 years old from New York

Show profile

Bar owner of Jimmy's No.43 in New York


About Jimmy Carbone

Jimmy Carbone arrived in New York City at age 18. Travels to Italy, Turkey, Mexico and California turned him into a professional eater and drinker. Today Jimmy is the proud owner of Jimmy's No.43 in the East Village. Jimmy's No.43 has hosted scores of music and theatre performances, beer-tasting events and poetry readings. Earlier this year, Jimmy opened a second café: 1 Dominick.

Jimmy can often be found writing new entries for his blog about beer and food. A devotee of small production, craft beers, Jimmy hopes to meet one of his favorite brewers in the world, Christoffel of the Brand brewing family. And yes, the rumor is true; Jimmy has never tasted jenever before.

Jimmy: "Through food you can really get to know the history of different places and its people. I can't wait to get a "taste" of Amsterdam!"

The Job Swap is an initiative of the Henry Hudson 400 Foundation and BKB, in cooperation with the NY400. The Wildcard contest is organized together with newspapers Het Parool (Amsterdam) and AM New York (New York).