BoswachterBoswachterParkRanger
Profiel
Jowien van der Vegte

Jowien van der Vegte

32 jaar uit Amsterdam

Toon profiel

Boswachter bij Natuurmonumenten in Nationaal Park Zuid-Kennemerland


Over Jowien van der Vegte

Jowien van der Vegte werkt bij Natuurmonumenten. Al tijdens haar studie geo-ecologie (een combinatie van fysische geografie en geologie) werkte ze als boswachter bij het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Kort daarna werkte ze tijdelijk bij het hoofdkantoor van Natuurmonumenten. Maar ze keerde weer terug bij haar oude liefde en nu is ze al jaren fulltime boswachter.

Ze houdt zich bezig met begrazing, natuurontwikkeling, cultuurhistorie, de coördinatie van bezoekers. Ze werkt met zo'n honderd vrijwilligers. Zoals een echte boswachter betaamt, woont Jowien middenin het bos van het Nationaal Park waar ze werkt. Daar wordt ze omringd door herten, reeën en Schotse Hooglanders.

Jowien: "Ik ben benieuwd hoe Central Park wordt gerund door een non-profit organisatie en wil graag zien welke rol vrijwilligers spelen en wat er wordt gedaan aan duurzame energie."

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.

Profiel
Rakeem Taylor

Rakeem Taylor

31 years old from New York

Show profile

Park Ranger in Central Park, New York


About Rakeem Taylor

When Rakeem Taylor was 14 years old, he knew just what he wanted to be: a Park Ranger. Growing up in New York City he would attend nature sleep-away camps, and that is where his love for the Ranger work was born. By the time he was 21 he joined the Park Rangers in Central Park.

Besides supervising other Park Rangers, Rakeem's heart really is in the educational side of his job. The Parks Department offers programs to individuals, groups and New York City schools. Asked about the most unusual animal he has encountered during his ten years on the job, Rakeem says: "That most definitely was a nine-foot boa constrictor in Central Park!"

Rakeem: "You can even go camping in Central Park with your family! We'll set up the tents and organize hikes and cook-outs. And maybe even walk a survival trail. It's great!"

The Job Swap is an initiative of the Henry Hudson 400 Foundation and BKB, in cooperation with the NY400. The Wildcard contest is organized together with newspapers Het Parool (Amsterdam) and AM New York (New York).

BLOG SPECS

Taking me out of the natural environment is like ripping my heart out.

Back to blog posts