VerloskundigeVerloskundigeMidwife
Profiel
Ilona van der Vloed

Ilona van der Vloed

45 jaar uit Amsterdam

Toon profiel

Verloskundige bij het Geboortecentrum in Amsterdam


Over Ilona van der Vloed

Ilona wist al van kinds af aan wat ze wilde worden. Waar klasgenootjes het over een toekomst als brandweerman, lerares of verpleegster hadden, riep zij verloskundige wanneer haar daarnaar werd gevraagd. Ze heeft veel verschillende dingen gedaan, van verkoopster tot serveerster, maar in haar hart bleef ze altijd een vroedvrouw. Ilona werkt nu al jaren voor het Geboortecentrum in Amsterdam, dat dient als verloskundigenpraktijk, cursuscentrum, consultatiebureau en een kinderdagverblijf.

Ze is erg geïnteresseerd in het verschil in opvattingen tussen Nederland en de VS, waar thuisbevalling bijvoorbeeld nog steeds zeer controversieel is. Ilona wil haar Amerikaanse collega graag mee laten lopen met het spreekuur, een 24-uurs dienst draaien en een middag meewerken met een kraamverzorger, een dienst die in NY in het geheel niet vanzelfsprekend is.

Ilona: "Als ik in een stille nacht weer getuige mag zijn van de geboorte van een kind voel ik me een bevoorrecht mens."

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.

Profiel
Rochelle Lipshutz

Rochelle Lipshutz

49 years old from New York

Show profile

Midwife at the Beth Israel Medical Center in New York


About Rochelle Lipshutz

Rochelle Lipshutz attended nursing school at the State University of New York. During her internship in Israel, a strike by in-vitro fertilization doctors, has turned out to be a life-changing experience. Originally scheduled to do an internship at the IVF-unit, Rochelle wound up at the Labor and Delivery Unit with the midwives. It was love at first sight so Rochelle returned to the US to attend midwifery school.

After completing her studies, Rochelle joined an inner city hospital in the Bronx. Three years and three hundred births later, Rochelle transferred to the Beth Israel Hospital in Manhattan, where she is currently the Director of the Service.

Rochelle: "I look forward to meeting with the midwives from Amsterdam and hope to learn a great deal from the Dutch perspective on healthcare."

The Job Swap is an initiative of the Henry Hudson 400 Foundation and BKB, in cooperation with the NY400. The Wildcard contest is organized together with newspapers Het Parool (Amsterdam) and AM New York (New York).