VoedselbankVoedselbankFoodbank
Profiel
Hille Hoogland

Hille Hoogland

37 jaar uit Amsterdam

Toon profiel

Coördinator intake en "meer dan voedsel alleen" bij de Voedselbank Amsterdam


Over Hille Hoogland

Hille Hoogland is antropologe en zet zich sinds 2005 in voor de Voedselbank Amsterdam. Zij hielp mee met het opzetten van twee uitgiftepunten van de Voedselbank Amsterdam. In dezelfde periode schreef Hille een scriptie met de titel "Voedselhulp in een land van Overvloed."

Door de vele gesprekken die zij voerde met de vrijwilligers en de mensen die hun hulp hard nodig hebben raakte ze steeds meer gepassioneerd om een bijdrage te leveren aan de twee doelstellingen van de Voedselbank: bestrijding van verspilling van voedsel en bestrijding van armoede. Ze is erg nieuwsgierig hoe er in New York wordt gewerkt om voedseloverschotten binnen te halen en hoe problemen worden bestreden van de mensen die daar voedselhulp nodig hebben.

Hille: "Ik wil graag de praktijk van voedselhulp in New York van dichtbij mee maken. In het land waar in de jaren zeventig de allereerste voedselbanken ontstonden."

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.

Profiel
Kristen Mancinelli

Kristen Mancinelli

29 years old from New York

Show profile

Manager of policy and government relations at City Harvest


About Kristen Mancinelli

Kristen Mancinelli manages public policy initiatives for City Harvest, the world's first and New York City's only food rescue organization dedicated to feeding hungry men, women, and children in the five boroughs. Kristen advocates for programs and policies at the city, state, and federal levels to increase access to affordable nutritious food in low-income communities.

Kristen also manages City Harvest's partnership with the NYC Office of SchoolFood, and participates in city and national networks to advocate for improvements to school meals and other nutrition assistance programs.

Kristen holds a masters degree in nutrition and public health from Teachers College, Columbia University and is a native New Yorker.  In her free time, she enjoys exploring neighborhoods in Brooklyn on her bike.

Kristen:  "I'd like to learn more about how charity organizations in Amsterdam provide food to people who are hungry, and about what the city is doing to improve the access people have to healthy food.  I am also interested in how food gets to market in the Netherlands and the way cultural preferences influence the dietary choices people make."

The Job Swap is an initiative of the Henry Hudson 400 Foundation and BKB, in cooperation with the NY400. The Wildcard contest is organized together with newspapers Het Parool (Amsterdam) and AM New York (New York).