Officier v. JustitieOfficier v. JustitieProsecutor
Profiel
Alexandra Oswald

Alexandra Oswald

40 jaar uit Amsterdam

Toon profiel

Officier van Justitie in Amsterdam


Over Alexandra Oswald

Alexandra Oswald heeft veel verschillende paden in haar carrière bewandeld. Zo werkte ze als advocaat arbeidsrecht en intellectueel eigendomsrecht en als jurist bij OTP Vereniging voor Onafhankelijke Televisieproducenten.

Nu werkt ze als Officier van Justitie met diverse portefeuilles waaronder wapens en jeugd en is ze ook perswoordvoerder voor het Openbaar Ministerie. Daarnaast is ze werkzaam voor een denktank, waarin het OM, gemeente en politie samen adviezen ontwikkelen voor beleid gericht op misdaadpreventie. Als moeder van drie jonge kinderen gaat jeugdcriminaliteit preventie haar na aan het hart.

Alexandra: "Toen ik voor de eerste keer in New York was, had ik constant het idee in een film van Woody Allen rond te lopen. Ik ben benieuwd of ik nu het gevoel zal hebben in een aflevering van "Law & Order" rond te lopen."    

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.

Profiel
Amy Litwin

Amy Litwin

36 years old from New York

Show profile

Assistant District Attorney in the Bronx, New York


About Amy Litwin

If you talk about someone with passion for her work, Assistant District Attorney Amy Litwin fits the bill. After getting her BA in Women's Studies she started working as a legal advocate, assisting women - victims of domestic violence - in filing for restraining orders.

But Amy realized she could do more. She moved to New York, where she got her law degree. As an Assistant DA she is responsible for all aspects of felony domestic violence prosecutions. Amy is very interested in seeing the different legal processes in Amsterdam. On weekends Amy loves to go to the gym, listens to music, and reads, sometimes even a good crime novel!

Amy: "I know that in the Netherlands, when strictly enforcing the law doesn't work, they will try to look at the underlying problem, rather than sticking to the "rules". I would really like to find out more about that approach."

The Job Swap is an initiative of the Henry Hudson 400 Foundation and BKB, in cooperation with the NY400. The Wildcard contest is organized together with newspapers Het Parool (Amsterdam) and AM New York (New York).