VerloskundigeVerloskundigeMidwife
Profiel
Ilona van der Vloed

Ilona van der Vloed

45 jaar uit Amsterdam

Toon profiel

Verloskundige bij het Geboortecentrum in Amsterdam


NY NONO

August 21, 2009 20:52

Amsterdammers  zijn bijna allemaal ervaren new york gangers. En ze kunnen bijna niet geloven dat ik er nooit eerder was. Waaaat, ben je nog nooit geweeeeest????? hoor ik bijna dagelijks. " Oh, ren even langs de gap store, ze hadden laatst  die rompers weer in prachtige kleuren! roept de ene vriendin. De ander : "vorige week waren de mooiste kleuren al weg , dus laat maar zitten". Hallo? Het lijkt of mensen met hetzelfde gemak naar NY vliegen om te shoppen als ik naar de albert heijn in noord rijd.
Ik voel me een enorme nono en probeer nog enigzins mijn imago te redden door in te brengen dat ik toch echt al transatlantic ben geweest, twee keer al, naar de antillen! Dat maakt me nog niet one of the girls; de antillen? soooo boring!
 
Maar dames, ik ga belangrijke dingen doen in NY. Ik ben een vrouw met een missie. Ik ga de eeuwenoude banden tussen New York en Amsterdam weer aanhalen. Die kassadame zal zich jullie echt niet herinneren. Die vrouwen met wie ik de hele nacht heb meegepuft wel. Jaren later zullen ze hun kinderen vertellen dat ze door een amsterdamse vroedvrouw zijn opgevangen! Om te shoppen naar new york, dat is pas boring!
 
Maar ik ben ook maar een vrouw. En die eeuwenoude banden waren voor een groot deel van economische aard.
En al jullie tips over die geweldige winkeltjes maken me nieuwsgierig. En die gunstige stand van de dollar is aantrekkelijk. Misschien neem ik toch een middagje vrij......

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.

Profiel
Rochelle Lipshutz

Rochelle Lipshutz

49 years old from New York

Show profile

Midwife at the Beth Israel Medical Center in New York


Back Home

September 23, 2009 09:20

I just finsished assisting with my first birth in NYC since my return from the Netherlands.  I was in the usual confines of the hospital practice with monitoring, IV, epidural, etc., but my patient did beautifully.  She delivered lying on her left side, I placed the baby immediately on mom's abdomen for skin-skin contact and waited patiently for the placenta to deliver spontaneously....really nothing different than I've done for the past 23 years, but I felt totally renewed.  My work with Ilona for the past 2 weeks has really helped me to appreciate the normality of the birth process.  What a wonderful profession I have!!!  Thanks so much for the experience, I think it will last my lifetime.

The Job Swap is an initiative of the Henry Hudson 400 Foundation and BKB, in cooperation with the NY400. The Wildcard contest is organized together with newspapers Het Parool (Amsterdam) and AM New York (New York).