BoerBoerFarmer
Profiel
Ivo de Bode

Ivo de Bode

32 jaar uit Den Burg, Texel

Toon profiel

Boer en kaasmaker op boerderij de Waddel


Foto post

Andrew en Ivo aan het werk op De Waddel (Texel).

Fotografie Paul...

Terug in Amsterdam

Het afronden is begonnen. De jobswap zit er bijna op. Andrew en ik zijn vanmiddag naar Amsterdam...

Slappe courgetten

Wat een dag! Vandaag hadden we om 10.00, 11.30 en 13.00 een afspraak met een...

broodje haring

Vanmiddag met Andrew een rondje gefietst. Eerst naar de Wezenputten. Hier werd water ingeslagen voor de lange reizen...

Texel

We zijn op Texel! Vandaag zijn Andrew en ik op het eiland aangekomen. Beide nog een beetje moe...

Foto post

Sylvester Manor

Fotografie Cynthia van...

Terug in de stad

Vanmorgen met z'n allen vroeg opgestaan om vanmiddag eerder klaar te zijn, zodat Andrew en ik in de middag...

Verschillen

Vandaag hebben we een groot deel van de oogst binnengehaald; tomaten, auberigines en aardappels. Op twee akkers...

Thursday, 10 September, 03:51

Vanmorgen vroeg opgestaan en een rondwandelingetje gemaakt over het terein. Wat een mooie natuur hier! Je struikelt over...

Wow's en ahh's

Sylvester Manor is een schitterende boerderij. Hoewel boederij, landgoed is een betere benaming. Een schitterend huis waar...

Tijdverschil

6 uur in de ochtend en klaarwakker. Normaal sta ik ook altijd tussen 6 of 7 op, dus...

start spreading the news,...

Met een gelukzalige glimlach liep ik de slurf uit en begon spontaan deze woorden te zingen. New York...

Lijstjes

Hoe dichter het vertrek nadert, hoe meer lijstjes ik ga maken. Alles wat ik nog wil doen vóór...

Nog vier weken

De voorpret is nu werkelijk begonnen. Over vier weken zit ik op Shelter Island!
De afgelopen week heb ik...

media-aandacht

August 28, 2009 17:12

De afgelopen weken krijgen de media steeds meer aandacht voor de Job Swap. Op een middag kreeg ik een telefoontje of ik ’s avonds live geïnterviewd wilde worden voor het radioprogramma De Avonden. Natuurlijk wilde ik dat. Het werd een leuk gesprek van een minuut vijf. Erg leuk om te doen! Tijdens mijn verblijf bij Bennett word ik nogmaals door het programma gebeld over mijn ervaringen. (Het interview is te beluisteren door op de link te klikken. Het start op 20.00 minuten) Ook is er in een aantal agrarische kranten en tijdschriften aandacht besteed aan het verblijf op Shelter Island. Raar om zonder het te weten opeens op de voorpagina van het Agrarisch Dagblad te staan…

Kaas
De drukte op de boerderij neemt wat af. De schapen gaan minder melk geven en daarom melken we ze nog maar een keer op een dag. Dit scheelt niet alleen tijd omdat we minder melken, maar ook is er minder melk om te kazen. Dus tijd om eens een filmpje te posten. In dit filmpje laat ik het lokaal zien waar de kazen liggen te rijpen. In het volgende blog zal ik een filmpje plaatsen over de eendenkooi die bij de boerderij hoort. Vroeger werden hier eenden gevangen. De eenden werden geslacht en in zout geconserveerd om zo met de VOC en WIC verscheept te worden. Misschien wel naar Shelter Island?

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.