VerloskundigeVerloskundigeMidwife
Profiel
Ilona van der Vloed

Ilona van der Vloed

45 jaar uit Amsterdam

Toon profiel

Verloskundige bij het Geboortecentrum in Amsterdam


Familie omstandigheden

August 29, 2009 20:32

Het Job Swap project valt in een lastige week. Op 11 september gaat Pieter naar Zuid- Duitsland om vanuit daar in 8 dagen de Alpen over te steken. Per mountainbike. Een aantal dagen overlappen onze buitenlandse activiteiten elkaar en met drie schoolgaande kinderen geeft dat praktische problemen.

Gelukkig hebben we Nick en Noa. Nee, ze komen niet uit Volendam en voor zover ik weet kunnen ze niet zingen, het zijn onze oppas-tieners. Samen met mijn behulpzame ouders zorgen zij vier dagen voor de kinderen. De week dat Rochelle in Nederland is wil ik 24 uur per dag  stand by zijn voor thuisbevallingen. Dat moet ze echt meemaken. Zonder Pieter thuis betekend dat wel dat ik ook 's nachts een oppas nodig heb....pffff ik weet nog niet hoe ik dit ga oplossen in mijn eentje.

Mijn lief heeft zijn reis geannuleerd. Hij beseft dat de week met de jobswappers in Amsterdam voor mij heel intensief is en dat ik mij daar volledig op moet kunnen storten. En dat kan nu! Volgens hem is dit project uniek en liggen die Alpen er volgend jaar ook nog . Wel moet ik een kaartje voor het concert van Renske en Leah in Paradiso voor hem kopen. Done!

Toch nog even checken of de annuleringsverzekering van Pieter wil uitkeren.
Een oudste zoon die voor het eerst op een meerdaags schoolreisje gaat, een jongste zoon die gaat afzwemmen voor z'n A diploma, een adembenemend mooie dochter die voor het eerst een bril krijgt en een vrouw als jobswapper lijken mij genoeg redenen om alle ontbindende voorwaarden aan te spreken....

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.

Profiel
Rochelle Lipshutz

Rochelle Lipshutz

49 years old from New York

Show profile

Midwife at the Beth Israel Medical Center in New York


Back Home

September 23, 2009 09:20

I just finsished assisting with my first birth in NYC since my return from the Netherlands.  I was in the usual confines of the hospital practice with monitoring, IV, epidural, etc., but my patient did beautifully.  She delivered lying on her left side, I placed the baby immediately on mom's abdomen for skin-skin contact and waited patiently for the placenta to deliver spontaneously....really nothing different than I've done for the past 23 years, but I felt totally renewed.  My work with Ilona for the past 2 weeks has really helped me to appreciate the normality of the birth process.  What a wonderful profession I have!!!  Thanks so much for the experience, I think it will last my lifetime.

The Job Swap is an initiative of the Henry Hudson 400 Foundation and BKB, in cooperation with the NY400. The Wildcard contest is organized together with newspapers Het Parool (Amsterdam) and AM New York (New York).