LeraarLeraarTeacher
Profiel
Alex Bakker

Alex Bakker

49 jaar uit Amsterdam

Toon profiel

Onderwijzer Amstelmeerschool, Amsterdam Noord


Over Alex Bakker

Alex Bakker is leraar en adjunct-directeur van basisschool de Amstelmeerschool in Amsterdam-Noord. De school barst momenteel uit zijn verouderde voegen, maar verhuist binnenkort naar een nieuwe locatie.

Alex gaf jarenlang les aan kleuters en houdt zich bezig met taalonderwijs. Hij ontwikkelde onder meer het 'Taalspeellokaal', een succesvol concept waarin kinderen met een taalachterstand spelenderwijs hun woordenschat en taalkennis vergroten. Momenteel geeft hij les aan de bovenbouw. Alex is erg benieuwd naar de pedagogische methoden die in New York worden gebruikt, met name voor kinderen die thuis een andere taal spreken dan Engels.

Alex: "Amsterdam Noord is natuurlijk niet hetzelfde als downtown Manhattan, maar ik weet zeker dat ik veel kan leren van mijn collega in New York. En als zeilfanaat is het altijd een droom geweest om een keer op de Hudson te zeilen."

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.

Profiel
Michael Parrish

Michael Parrish

35 years old from New York

Show profile

Third grade teacher at PS 89 on Manhattan, New York


About Michael Parrish

Michael Parrish is a third grade teacher at PS 89 in New York City. PS 89 values diversity and supports inclusive classrooms. Reading, writing and math all pour through the core social studies, like music, art, science and dance.

Michael is intrigued by the connection between New Amsterdam and Amsterdam. And therefore he teaches the history of Dutch New Amsterdam with great pleasure. He admits that his summer reading often consists of at least one book on the subject. When he is not teaching, Michael enjoys reading, eating great food and riding his bicycle. Michael lives in Brooklyn and rides his bicycle to school.

Michael: "There is something amazing about walking streets that have been part of our city since its beginning. What a great way to introduce the history of New York to a child!"

The Job Swap is an initiative of the Henry Hudson 400 Foundation and BKB, in cooperation with the NY400. The Wildcard contest is organized together with newspapers Het Parool (Amsterdam) and AM New York (New York).