MuzikantMuzikantMusician
Profiel
Renske Taminiau

Renske Taminiau

28 jaar uit Amsterdam

Toon profiel

Jazz zangeres uit Amsterdam


Over Renske Taminiau

Renske is songwriter, performer, producer, arrangeur, schilder en art-designer. Al van jongs af aan verdeelde zij haar interesse tussen wetenschap en kunst: "zingen en schilderen waren mijn manier van ontspannen als ik mijn hoofd wilde ontladen van al dat academische denken." In haar derde studiejaar medicijnen realiseerde Renske zich dat ze haar hersenen liever kraakte over goede songteksten dan de anatomie van de hersenen zelf.

En zo verruilde ze haar studie medicijnen voor het Conservatorium van Amsterdam. Ze schreef en produceerde haar eigen debuutalbum en werkte aan verschillende projecten, zoals Wicked Jazz Sounds en een cd van cabaretière Brigitte Kaandorp. Tijdens de Job Swap vormen Amsterdam en New York de inspiratie voor een speciale Job Swap compositie.

Renske en haar New Yorkse colllega Leah Siegel treden samen op tijdens de Job Swap: op 11 september  in de Living Room in New York en op 16 september in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

Renske: "Muziek is de manier waarop wij ervaringen en verhalen vertalen tijdens de Job Swap."

De Job Swap is een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met BKB en wordt mede mogelijk gemaakt door NY400. De wildcard actie wordt georganiseerd met Het Parool en AM New York.

Profiel
Leah Siegel

Leah Siegel

30 years old from New York

Show profile

Singer-songwriter uit Brooklyn, New York


About Leah Siegel

Leah Siegel is a Brooklyn-based singer-songwriter who started playing the violin when she was 6 years old. Leah: "The violin tuned my ear and gave me a basic understanding of melody and harmony. I picked up the guitar at 13 and started writing at 15".

Leah has lately been gaining notoriety as audiences build for her dramatic songwriting, especially in the underground scene of New York. She has an eclectic and eccentric sound. With her voice Leah pulls listeners closer to the turbulent center of the song with hushed breaths, and then lifts the roof with clarity, strength and honesty.

"Local singer-songwriter Leah Siegel is developing a serious buzz with her solid songwriting chops, thoughtful lyrics and a voice that sounds a bit like Chan Marshall imagining how Jeff Buckley might interpret Billie Holiday. Unquestionably one to watch." Time Out New York

Together with Dutch counterpart Renske Taminiau Lea will perform in the Living Room in New York (September 11) and Paradiso Amsterdam (September 16).

The Job Swap is an initiative of the Henry Hudson 400 Foundation and BKB, in cooperation with the NY400. The Wildcard contest is organized together with newspapers Het Parool (Amsterdam) and AM New York (New York).